• بررسی ارتقاع سرور های واحد وب سایت دانشگاه

مطالب آموزشی

مطالب آموزشي

ریزش مو در خانمها

اکثر مردم روزانه بین ۷۰ تا ۱۵۰ تار موی سرشان را از دست می دهند، که عمدتا‎‏ً در حین شستشو، شانه زدن و یا بستن موی سر است. معمولاً کم شدن موی سر هنگامی است که ریزش مو بیشتر از رویش مو باشد. کم مو شدن وقتی قابل توجه است که حدود ۴۰% از چگالی موی سر از دست رود. خانم ها نيز اغلب به اندازه آقايان دچار ريزش مو مي شوند.
مواقعي كه خانم ها دچار ريزش مو مي شوند، شامل موارد زير است:

1- قطع مصرف داروهاي ضد بارداري
2- بعد از زايمان و در دوران شيردهي
3- شروع دوران يائسگي
4- بعد از بيماري هاي شديد
5- بعد از تب شديد
6- بعد از كاهش سريع وزن
7-اختلالات و بيماريهاي هورموني
8 _مصرف بعضي از داروها
9-ريزش موي هورموني ارثي در دو فرم مردانه وزنانه
10- كمبود ويتاميني ديگر مواد مغذي مانند آهن ،روي و....
البته در بيشتراين موارد به ندرت ريزش دائمي است ومعمولا در طي نه ماه رويش موها به حالت طبيعي خود برمي گردد. موهاي سر به مدت3تا 5 سال رشد مي كنند، سپس براي 3 ماه ديگر نمي رويند و مجدداً بعد از اين مدت مي رويند. به همين دليل اگر موي شما مي ريزد، تا از مرحله توقف رشد به حالت فعال و رويش مجدد برنگردد، نمي توانيد جلوي ريزش آنها را بگيريد و اين مسئله حدودچند ماه طول مي كشد.
اما بيماريهاي پوست سر ،عفونتها ،تومورهاوحوادثي مانند سوختگي ها و جراحات عميق پوست مي تواند منجر به ايجاد جوشگاه واسكار شود كه در اين حالت ريزش مو دائم خواهد بود.

درمان ريزش مو :

1-اصلاح وضعيت غذايي تا كمبودها بهبود يابد.البته اثر مواد غذايي براي جلوگيري از ريزش مو به اندازه داروهاي شيميايي قوي و سريع نيست، در نتيجه به مدت زمان و صبر و حوصله بيشتري براي اثرگذاري نياز دارند.

2- نوع ريزش وعلت آن بايد توسط معاينه متخصص پوست مشخص شود و بر اساس علت درمان لازم صورت گيرد.

خانم دکتر مهناز بنی هاشمی
عضو مرکز تحقیقات بیماری های پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی مشهد